top of page

Glucosetraject

Een glucose sensor is toch alleen voor mensen met diabetes? Vanaf nu niet meer! Je glucosewaarden weten en hier een voedingsplan op maken, heeft zoveel meerwaarde. Creëer een eetpatroon die echt bij jouw lichaam past!

Het traject

Met het dragen van de glucosesensor kom je eindelijk te weten hoe je lichaam reageert op jouw voedingsinname. De sensor gaat in je bovenarm (dit doet helemaal geen pijn!). Met de bijbehorende applicatie kan je vervolgens zo vaak je bloedglucose meten als jij wilt! Dit geeft een superduidelijk beeld over jouw bloedglucosewaarden gedurende de dag. De resultaten worden besproken en een persoonlijk advies wordt opgesteld. Op deze manier kan je jouw waarden verbeteren, met alle gezondheidsvoordelen van dien!

Voor wie?

Het is heel belangrijk dat je gemotiveerd bent om er 2 weken heel serieus mee bezig te zijn. Gedurende deze 2 weken moet je je bloedglucose vaak meten en hou je je voeding in dezelfde app bij. En nee, je hoeft niet op zoek te gaan naar de voedingsmiddelen in de lijst, je typt je eetmoment gewoon uit. Ook wanneer je beweegt of uitzonderingen (bv. een slechte nachtrust gehad) zet je in de app.

Wil je eindelijk van je vermoeidheidsklachten afkomen?

Wil je geen energiedips meer gedurende de dag?

Wil je graag afvallen, maar lukt dat steeds niet (gaat er nu met moeite een paar kg eraf)?

Wil je je glucosewaarden eindelijk een keer onder controle krijgen? (Bv. bij diabetes type II)

Wil je je sportprestaties verbeteren?

Nadine - "Ik vond het jammer dat de sensor eruit moest na 2 weken! Het was een sport geworden om de pieken te vermijden!" Mijn goal is 10 kg kwijt te raken, wat mij al 20 jaar niet lukt. Veel dieten geprobeerd, ik sport 3 keer per week, desondanks lukt het mij niet om af te vallen. Cassandra vertelde over een “ suiker sensor” ik had er nooit van gehoord, ik ging mij informeren op internet en had het idee dat het voor mensen met diabetes was. Wat ik niet heb. Maar, op haar advies dacht ik ah ja, waarom ook niet. Bij de volgende afspraak zette Cassandra de sensor in mijn arm, ik vond het een klein beetje eng zo een naald in mijn arm. Maar, ik voelde helemaal niks. Ze deed er een pleister op, zodat het niet in contact kwam met het water tijdens het douchen. Het installeren op mijn telefoon vond ik lastig (want ik ben een digitbeet), maar na een paar uitleg van Cassandra, konden wij beginnen. Ik kon er al snel mee omgaan, en kreeg veel verrassingen tijdens het checken. Ik had de hele dag enorm piek! Al helemaal als ik bepaalde producten at, zoals aardappels, brood, kaascroissant, maar ook s’ochtend als ik gewoon havermout met vruchten at & met sommige soepen. De sensor gaf mij een goed inzicht van de producten waar voor ik duidelijk niet goed op reageerde! Ik hield een dagboek bij, wat echt handig was om overzicht te kregen. Ik vond het bijna jammer, toen de sensor uit moest na 2 weken! Want het begon een soort sport te worden, om beter om te gaan met eten om de hoog en laag pieken te vermijden! Inmiddels zit ik al op -7 kg, ik had dit van te voren nooit verwacht of gehoopt!

unnamed (7).png

Waarom de glucosemeter?

De glucose meter geeft veel inzicht wat je voedingspatroon voor een invloed heeft op je lichaam. Wanneer je koolhydraten eet, gaat je bloedglucosewaarden omhoog. Dit werkt bij iedereen hetzelfde. Je lichaam gaat als reactie hierop insuline aanmaken. Insuline is een hormoon die je bloedglucose opneemt, dus tot zover superhandig! Echter… zorgt insuline er ook voor dat je gemakkelijker vet opslaat niet in vetverbranding komt. En dit is natuurlijk super onhandig als je wilt afvallen. Tevens kunnen de pieken in de bloedglucose zorgen voor anderen ‘ongemakken’, zoals veel energiedips gedurende de dag.

 

Ieder lichaam is anders, om deze reden sta ik ook altijd voor een persoonlijke aanpak. Deze persoonlijke aanpak kan door deze sensor nog persoonlijker gemaakt worden. We reageren namelijk allemaal anders op de bloedglucose. Waar de 1 sterk reageert op havermout is dit bij een ander weer minimaal. Dit is van veel verschillende factoren afhankelijk (bv. hoe je lichaam koolhydraten kan verwerken, stress, slaappatroon, beweegpatroon etc.).Dus: door de sensor kunnen we je voedingspatroon nog beter op jou afstemmen en nog betere resultaten halen!

Het traject

1e afspraak

De intake. Hierin bespreken we de huidige situatie (o.a. je doel, medische gegevens, medicatie, medische voorgeschiedenis etc.). Daarna zetten we de sensor en is er uitleg over de bijbehorende applicatie. Het zetten van de sensor doet geen pijn). Er worden nog geen aanpassingen gemaakt in je voedingspatroon, wel ga je de komende tijd nauwkeurig je voeding bijhouden en je glucose meten. Iedere keer als je iets eet, beweegt en voor- en na het slapen ga je je glucose meten.

2e afspraak

Na 5-7 dagen komen we weer samen. Na deze week ‘gewoon’ geleefd te hebben kom je weer terug. We bespreken de resultaten en de punten die opvallen. Je krijgt adviezen waarmee we de pieken in de bloedglucose kunnen verminderen en jij je doel kan bereiken. De komende week ga je aan de slag met deze adviezen. Ook in deze week is het belangrijk om de glucose vaak te scannen en je eten en beweging bij te blijven houden.

3e afspraak

Na nog eens 7 dagen komen we weer samen. Bij deze afspraak bekijken we hoe het is gegaan met het aanpassen van het voedingspatroon. Zijn de resultaten behaald die we willen bereiken? Daarnaast krijg je nog meer aanvullende adviezen op basis van de waarden van afgelopen week. Resultaten

Aan het eind van dit traject heb je meer inzicht gekregen over je glucosewaarden, wat bepaalde voedingsproducten en beweging voor invloed heeft op deze waarden. Je kunt je lichaam hierdoor sneller in vetverbranding krijgen en zult minder energiedips ervaren gedurende de dag. Na deze afspraak is het traject afgerond: je kan zelf aan de slag gaan met alle handvaten die je gekregen hebt. Natuurlijk kan je nog een extra afspraak inplannen als je hier behoefte aan hebt.

Kosten van de glucosemeter

De glucosesensor wordt helaas niet vergoedt door de verzekering. Dit is dus een investering die je moet maken om bekender te raken met je eigen lichaam/ voedingspatroon.

 

De glucosesensor kost €202,- (inclusief 21% BTW). Ben je al bij mij onder behandeling? Dan kunnen we deze sensor dus zo bestellen. Je krijgt bij de sensor toegang tot de applicatie en een rapport van de meting.

Wil je het traject volgen? Dan kost het traject. €355,- (inclusief 21% BTW). Je krijgt hierbij de sensor, intake en 2 vervolgconsulten met de bijbehorende adviezen. Het kan zijn dat de bijbehorende afspraken vergoed worden door de zorgverzekering. Dit wordt wel eerst verrekend met je eigen risico. Is deze al verbruikt? Dan worden de gesprekken (exclusief sensor) vergoed!

bottom of page