Het is weer winter! Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar bij mij staan de stamppotten weer vaak op het menu! Hoe kan je deze nou net iets gezonder maken? Dit recept is voor 4 personen. Let op: dit is nog zonder stukje vlees/ vegaproduct.
Voedingswaarde per persoon: 208 kcal, 6 gram eiwit, 38 gram koolhydraten, 2 gram vet, waarvan verzadigd 0,4 gram en 7 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten
500 gram aardappelen
500 gram pastinaak
250 gram andijvie
150 gram tomaat
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en pastinaak. Snijd in grove stukken. Zet een pan water op het vuur en kook het voor circa 15-20 minuten. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukken. Prik even met een vork erin om te controleren of ze gaar zijn. Giet vervolgens het water af.
Stamp de aardappels fijn met een stamper en voeg de rauwe andijvie toe. Stamp verder. Voeg als laatst de tomaten toe en schep dit door de stamppot heen.
Maak eventueel op smaak met kruiden.
Tip:
Serveer met een lekkere vegetarische burger of kipfilet.
Je kunt ook kalkoenblokjes opbakken en door de andijvie mengen!
Comentários