Chocolateeeeee! Je kan me er wakker voor maken ;). Op dagelijkse basis wellicht niet zo handig (zowel het wakker maken als chocolade eten :P). Maar af en toe (bv. met Pasen) kan je echt wel iets minder verantwoords eten! Genieten van deze brownie die iets minder verantwoord is, maar toch nog iets beter dan de 'normale' brownie. Snap je het allemaal nog? Nou goed, het recept is voor circa 15 stukjes.
Voedingswaarde per stukje: 145 kcal, 5 gram eiwitten, 25 gram koolhydraten, 2 gram vetten, waarvan verzadigd 1 gram en 2 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Ingrediënten voor de brownie
140 gram (volkoren)meel
2 Ehrmann/ Melkunie high protein pudding
50 gram cacaopoeder (ongezoet)
200 gram kristalsuiker
0,5 tl baking soda
Vanille aroma
50 gram pure chocolade (>80% cacao)
Ingrediënten voor de topping
250 gram (diepvries) frambozen
2 tl maïzena
Optioneel: 1 el kokosrasp & een paar pure paaseieren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng alle ingrediënten, op de chocolade na, door elkaar. Hak de chocolade fijn en roer door het beslag heen.
Vet een bakvorm in of bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak voor circa 30-35 minuten in de oven.
Doe ondertussen de frambozen in een pan en zet op laag vuur. Stamp de frambozen fijn en voeg de maïzena toe. Blijf goed roeren. Haal van het vuur en laat het nog iets verder indikken.
Laat de brownie afkoelen en bestrijk met de frambozen. Versier met nog wat frambozen, kokosrasp en een paar paaseitjes.
Variatietip:
In plaats van de protein pudding kan er ook gebruik worden gemaakt van 400 ml magere yoghurt. Wellicht is er dan iets meer cacao nodig om het goed op smaak te krijgen.
In plaats van kristalsuiker kun je bijvoorbeeld ook de suiker gebruiken van Sukrin (maar... suiker is niet je vijand dus voor een keer is het echt niet erg!)
Ook lekker met wat walnoten voor een bite.
Comments