top of page
Foto van schrijverCassandra Akersloot

Courgette-mosterd soep

Heerlijke warme soep met deze koude dagen! Lekker als lunch of als avondeten. Recept voor circa 6 personen.

Voedingswaarde per persoon: 208 kcal, 6 gram eiwit, 38 gram koolhydraten, 2 gram vet, waarvan verzadigd 0,4 gram en 7 gram vezels.



Bereidingstijd: circa 30 minuten


Ingrediënten

  • 2 uien

  • 3 tenen knoflook

  • 2 courgettes

  • 1 el olijfolie

  • 1 liter water

  • 1 bouillonblokje (minder zout)

  • 2 el grove mosterd


Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in stukken van 3 cm. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en courgettes toe en bak nog 3 min. Blus af met het water en voeg het bouillonblokje toe.

  2. Breng aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Zet het vuur uit, voeg de mosterd toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.


Tip:

  1. Garneer met wat peterselie!


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page