Geniet van de smaak van de herfst met onze heerlijke pompoensoep met cottage cheese! Deze voedzame en romige soep is perfect voor een gezellige maaltijd, vol met vitaminen en smaak. Ideaal voor lunch of diner, en eenvoudig te maken!
Recept voor 2 liter.
Voedingswaarde per portie: 100 kcal, 5 gram eiwit, 17 gram koolhydraten, 2 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram en 4 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 80 minuten
Ingrediënten
2 pompoenen (circs 1,5 kg)
500 gram wortel
1 ui
1 groentebouillonblokje (met minder zout)
1 peper
Cottage cheese (light)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoenen en verwijderd te pitten. Snijd in grove stukken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet de pompoen voor circa 30 minuten in de oven. Let op: iedere oven is anders, dus houdt het goed in de gaten!
Snijd ondertussen de wortel en ui in grove stukken. Pak een soeppan en breng het water met het bouillonblokje, de ui en de wortel aan de kook. Laat het vervolgens 30 minuten doorkoken op laag vuur.
Snijd de peper in grove stukken en voeg toe in de pan. Voeg na 10 minuten ook de pompoen toe. Laat het geheel nog voor 5 minuten staan op laag vuur. Pureer de soep.
Serveer met cottage cheese (light).
Variatietip:
Voeg een handvol geroosterde pompoenpitten toe voor een extra crunch en een beetje nootachtige smaak. Je kunt ook een snufje geraspte verse gember en een scheutje kokosmelk toevoegen om de soep een exotische draai te geven. Dit geeft de soep een rijke, romige textuur en een subtiele, verwarmende smaak!
Commentaires