Met deze kleurrijke wraps tover je het avondmaaltijd pas echt om tot een feestmaaltijd! Bovendien bevatten de wraps groenten, dus heb je 'lastige' eters thuis? Dan kan dit ideaal zijn! Natuurlijk kun je ook gebruik maken van volkorenwraps, het is namelijk bijna om het even qua voedingswaarden.
Recept voor 6 wraps.
Voedingswaarde per wrap: 272 kcal, 19 gram eiwit, 23 gram koolhydraten, 11 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram en 4 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 ui
300 gram extra mager gehakt (of vegetarisch/ veganistisch gehakt)
Kruiden naar keuze
1/3 courgette
1 (punt)paprika
1 blikje (150 gram) maïs
Zuivelspread (light)
Tomatensaus (circa 10 ml/ wrap)
Kaas (20+) (circa 10 gram/ wrap)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de knoflook en ui fijn. Fruit aan en voeg vervolgens het gehakt toe. Breng op smaak met kruiden naar keuze (ik had gebruik gemaakt van Euroma Italiaanse kruiden). Snijd ondertussen de courgette en paprika fijn en voeg samen met de maïs op het laatst toe aan het gehakt. Bak nog even mee.
Besmeerd de wraps met zuivelspread en schep wat gehakt er bovenop. Doe in een ovenschaal en smeer vervolgens nog wat tomatensaus op de wraps en strooi de geraspte kaas erover heen.
Zet in de oven voor circa 10 minuten.
Tip:
Om te voorkomen dat de wrap aan de ovenschaal blijft plakken, kun je de ovenschaal bekleden met bakpapier!
Kommentare