Niets is lekkerder dan je eigen granola maken. Je weet precies wat erin gaat en een groot pluspunt vind ik dat je hele huis heerlijk gaat ruiken. Deze granola is fodmap-low en daarmee geschikt voor bij prikkelbare darm. Maar ook als je hier geen last van hebt, is het ook heerlijk!
Recept voor circa 250 gram.
Voedingswaarde per portie (25 gram): 193 kcal, 10 gram eiwit, 26 gram koolhydraten, 5 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram en 3 gram vezels
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten voor de bodem
200 gram (geplette)haver (let op: fodmap-low)?
30 gram zonnebloempitten
2 el (15 gram) lijnzaad
2 el ahornsiroop
1-2 el olijfolie
1-2 el speculaaskruiden of kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix alle ingrediënten goed door elkaar en leg het mengsel op de bakplaat.
Doe het geheel voor circa 15-20 minuten in de oven. Schep na circa 8 minuten om. Let op: iedere oven is anders, houdt het dus goed in de gaten. Het kan zijn dat het nu 15 minuten al klaar is, maar na 25 minuten is ook mogelijk.
Variatietip:
Ook lekker met andere noten/ zaden. Wat dacht je van pompoenpitten?
Tevens kan je ook gebruik maken van andere kruiden, wat dacht je van een mengsel met 1 el kaneel, 1 tl gemalen kruidnagel en 1 tl gemalen anijszaad.
Comments