Granola met een vleugje appel
- Cassandra Akersloot
- 13 jan
- 1 minuten om te lezen
Misschien hebben jullie het al door, maar ik ben dol op granola. Het kost niet veel tijd, maar je hebt wel meteen een hele pot op voorraad. Daarnaast ruikt je huis extra lekker! Het grootste voordeel vind ik dat je het steeds anders kan maken. Hierdoor gaat het niet snel vervelen. Ik was in een experimentele bui: maak kennis met de appel granola!
Voedingswaarde per portie (30 gram): 92 kcal, 3 gram eiwit, 7 gram koolhydraten, 6 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd en 1 gram vezels.

Bereidingstijd: circa 20 minuten
Ingrediƫnten
150 gram grove havervlokken
100 gram noten naar keuze (bv. cashew-/ walnoten)
50 gram pitten (bv. pompoenpitten)
2 kleine appels (of 1 grote)
1 eiwit
Kruiden naar keuze (bv. kaneelkruiden)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de havervlokken in een kom. Hak de noten grof en voeg dit samen met de pitten toe. Rasp de appels en voeg samen met het eiwit toe. Voeg vervolgens de kruiden naar keuze toe. Ga met je handen door de kom om te kijken of het geheel genoeg kruiden bevat.
Doe de granola op de bakplaat (welke bekleed is met bakpapier) en zet het in de oven voor circa 15 minuten. Schep na 7 minuten om. Let op: iedere oven is anders. Wellicht is het bij jou al eerder of juist iets later klaar.
Laat het afkoelen op de bakplaat en stop het geheel in een afsluitbare pot.
Tip:
Als het geheel is afgekoeld kun je er eventueel nog wat gepofte volkoren spelt doorheen mengen.
Comments