Geroosterde kikkererwten! Een voedzaam tussendoortje, welke je in een handomdraai kan maken. Weer eens wat anders als snack. Je kan natuurlijk ook een kleinere hoeveelheid per keer maken.
Recept voor een kleine pot
Voedingswaarde per portie (50 gram): 86 kcal, 4 gram eiwit, 8 gram koolhydraten, 3.5 gram vet, waarvan verzadigd 0,5 gram en 4.5 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten
Kruiden naar keuze (ik maakte gebruik van Mexicaanse kruiden van Euroma)
Olijfolie
1 grote blik (400 gram) kikkererwten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olijfolie met de kruiden.
Haal de kikkererwten uit hun blik en doe ze in een zeef. Spoel af met koud water en dep ze vervolgens af met een doek. Meng de kikkererwten met de kruidenmix.
Doe de kikkererwten op een bakplaat en bak voor circa 20-30 minuten (afhankelijk van je oven) af. Schep halverwege om.
Variatietip
Je kunt natuurlijk variëren in de kruiden die je gebruikt.
Bewaartip
Bewaar in een afgesloten bakje/ pot. Dan is het circa een week houdbaar.
コメント