Deze quiche is gemaakt met een ander beslag als bodem, waardoor hij al een stukje gezonder is! Met een heerlijke smaak van kipshoarma, wat wil je nog meer? Serveer bijvoorbeeld met een side salad! Recept voor circa 8 stukken.
Voedingswaarde per stuk: 332 kcal, 27 gram eiwitten, 21 gram koolhydraten, 15 gram vetten, waarvan verzadigd 5 gram en 3 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Ingrediënten bodem
225 gram magere kwark
225 gram volkorenmeel
2 el olijfolie
Ingrediënten vulling
400 gram kipfilet
2 el olijfolie
Shoarmakruiden
6 eieren
125 ml crème fraîche light
250 gram snoeptomaten (wellicht verschillende kleuren?)
1 bosje peterselie
100 gram geraspte 20+ kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer in een grote kom de kwark met de olijfolie. Zeef vervolgens de bloem b het mengsel. Kneed goed door tot een soepel deeg.Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit. Vet de taartvorm in met wat olijfolie en druk het deeg erin. Zet in de koelkast tot dat je het gaat gebruiken. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de kipfilet schoon en snijd de kipfilets in reepjes. Marineer met shoarmakruiden en 2 el olijfolie. Laat dit voor circa 15 minuten intrekken. Bak de kipfilet vervolgens kort (circa 5 minuten).
Snijd ondertussen de snoeptomaten in kwarten en hak de peterselie fijn. Klop de eieren en crème fraîche goed los in een kom. Schep hier de shoarma, cherrytomaten, peterselie, ¾ van de geraspte kaas en evt. peper doorheen.
Haal de bodem uit de koelkast en giet hier het mengsel in. Bestrooi met de overige kaas en bak in de oven voor circa 35-40 minuten.
Variatietip:
Je kunt ook gebruik maken van vegetarische shoarma!
コメント