Heerlijke Mexicaanse gevulde courgette. Laag in koolhydraten, maar boordevol vezels. Door de combinatie van vezels en eiwitten zorgt dit gerecht voor een super goede/ lange verzadiging! Niet alleen lekker als hoofdmaaltijd, maar ook als bijgerecht of lunch!
Voedingswaarde per persoon: 459 kcal, 25 gram eiwitten, 34 gram koolhydraten, 22 gram vetten, waarvan verzadigd 6 gram en 12 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten
1 courgette
1 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
75 gram extra mager rundergehakt
Kruiden naar keuze (bv. basilicum, dille, tijm)
1 (punt)paprika
3 wortels
100 ml tomatensaus
1/2 klein blikje maïs (circa 30 gram)
Lente-ui
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette door de lengte doormidden. Schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Leg de courgette in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met peper. Zet voor circa 10 minuten in de oven.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in een pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt. Maak op smaak met de kruiden. Snijd de paprika en wortel klein en roerbak even mee. Laat de maïs uitlekken voeg samen met de tomatensaus toe. Bak voor circa 3 minuten op laag vuur.
Haal de courgette uit de oven en vul met het gehaktmengsel. Zet in de oven terug voor circa 15 minuten. Haal de courgette wederom uit de oven en leg ze op een bord. Snijd de lente-ui en decoreer het bord hiermee.
Variatietip:
Gemakkelijk vegetarisch/ vegan te maken door vegetarische/ vegan gehakt te gebruiken!
Comentários