Pannenkoeken als ontbijt of lunch? Wie wilt dat nou niet ;).
Recept voor 3 porties.
Voedingswaarde per portie: 115 kcal, 2 gram eiwit, 4 gram koolhydraten, 11 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram en 1 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Ingrediënten
50 gram volkorenmeel
1 ei
75 ml plantaardige melk (bv. amandelmelk ongezoet)
1 tl kaneel of cacao
1/2 tl bakpoeder
1 el olijfolie
Bereidingswijze
Meng het meel, ei, de melk, kaneel en bakpoeder in een kom tot een glad beslag.
Verhit in een pan een beetje olie en schenk 1/3 van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek totdat deze goudbruin is. Herhaal dit proces daarna nog 2x.
Tip:
Serveer met 150-200 ml kwark en evt. wat fruit voor een goede lunch! Ik had de pannenkoek als ontbijt en deed er een klein beetje high protein pudding karamel overheen voor de smaak!
Comments