top of page
Foto van schrijverCassandra Akersloot

Pasta a la sperge

Een makkelijk recept welke weinig tijd kost, daar hou ik van! En ook dit recept serveer je in een handomdraai. Het recept is voor 2 personen.

Voedingswaarde per persoon: 426 kcal, 37 gram eiwit, 44 gram koolhydraten, 9 gram vet, waarvan verzadigd 1,4 gram en 13 gram vezels.


Bereidingstijd: circa 20 minuten


Ingrediënten

  • 150 gram (ongekookt) volkoren pasta

  • 1 ui

  • 1-2 teentje(s) knoflook

  • Scheutje olijfolie

  • 250 gram groene asperges

  • 1 blikje (160 gram) tonijn op waterbasis

  • 400 gram spinazie

  • Kruiden naar keuze

  • Citroensap (en evt. rasp)


Bereidingswijze

  1. Bereid de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat.

  2. Snijd de ui in stukjes en het knoflookteentje fijn. Verwarm in een pan een scheutje olie en doe hier de ui en knoflook bij. Bak dit voor 1-2 minuten en voeg vervolgens de asperges toe. De asperges kun je in totaal 4-5 minuten meebakken. Voeg in de laatste minuut de tonijn en en spinazie toe. Maak op smaak met kruiden (ik maakte gebruik van tijm en dille). Voeg de citroensap toe.

  3. Die de pasta op borden en leg hier vervolgens de groenten op. Maak het bord evt. mooi op met wat citroenrasp en/of sesamzaad er overheen.


Variatietip

In plaats van volkorenpasta kan er ook gebruik worden gemaakt van pasta op basis van peulvruchten. Deze pasta's bevatten meer eiwitten en tevens heb je dan al 1 portie peulvruchten van de week binnen!


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page