Een salade vind ik in de zomer soms echt een uitkomst. Je kunt het natuurlijk zowel als lunch als avondeten gebruiken. Ik had weinig tijd toen ik het ging bereiden. Dus, ook bij tijdnood is het een goede oplossing ;). Maak wat meer en je kunt het zowel als avondeten en de dag daarna als lunch eten. Win-win-win?
Recept voor 1 salade
Voedingswaarde per portie persoon: 200 kcal, 8 gram eiwit, 15 gram koolhydraten, 10 gram vet, waarvan verzadigd 1,5 gram en 8 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Ingrediënten
Sla naar keuze (ik gebruikte ijsbergsla, rucola en een salademix met bieten van de AH)
Kruiden naar keuze (ik gebruikte Mexicaanse kruiden)
1/2 el olijfolie
50 gram kikkererwten (dit kan uit blik zijn of geroosterd uit de oven)
Komkommer
Tomaat
Augurk
Bereidingswijze
Doe de kruiden samen met wat olijfolie in een kom. Hussel door elkaar en als het nog te dik is kun je het verdunnen met een heel klein beetje water.
Doe de sla erbij en meng goed door elkaar. Voeg de kikkererwten toe. Snijd de komkommer, tomaat en augurk en voeg toe.
Variatietip
Varieer in kruiden en de groenten die je gebruikt. Zo heb je steeds een andere salade!
Comments