top of page
Foto van schrijverCassandra Akersloot

Side salad

De groentebron bij de warme maaltijd aanvullen door middel van een salade? Try this one! Een salade als lunch kan natuurlijk ook, dan heb je alvast je groenten binnen! ;) Op zoek naar extra verzadiging voor bij de lunch? Kijk dan bij de variatietips. Dit recept als side salad is voor 4 personen, maar eet je het als lunch? Dan kan je het recept voor 2 personen aanhouden.


Voedingswaarde per persoon: 87 kcal, 2 gram eiwitten, 5 gram koolhydraten, 6 gram vetten, waarvan verzadigd 1 gram en 3 gram vezels.



Bereidingstijd: circa 10 minuten


Ingrediënten bodem

  • 1-2 theelepel(s) kruiden (ik heb gebruik gemaakt van basilicum, bieslook en dille).

  • 1/2 el olijfolie (ik had olijfolie met een vleugje knoflook)

  • Water

  • 1 zakje ijsbergsla (400 gram)

  • 150 gram komkommer

  • 1 (punt)paprika

  • 120 gram snoeptomaatjes


Bereidingswijze

  1. Doe de kruiden in een kom en voeg de olijfolie en een klein beetje water toe (let op: niet te veel water, anders wordt het te nat!).

  2. Voeg de 1/2 van de sla toe en meng met de kruiden. Voeg vervolgens het overige 1/2 deel toe en meng opnieuw. Snijd de komkommer en paprika in kleine stukjes en halveer de snoeptomaatjes. Leg dit bovenop de sla.


Variatietip:

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren in de groenten die je gebruikt. Je kunt gebruik maken van andere sla (bv. veldsla of rucola melange), maar wat dacht je van wat maïs of radijs er doorheen? Maak je de salade voor de lunch? Voeg circa 30-50 gram (mager)vlees/ vis/ vleesvervanging toe voor extra verzadiging en/of wat gegrilde groenten (bv. courgette/ aubergine/ paprika o.i.d.).

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page