Wil je wat te knabbelen hebben voor bij de borrel? Of gewoon voor in de avond? Dit recept kun je geheel naar eigen smaak aanpassen en is in een handomdraai klaar! Heb je trek in zoet? Of liever hartig? Het is allemaal mogelijk! Je kan hier echt eindeloos mee variëren!
Recept voor 8 porties.
Voedingswaarde per portie: 58 kcal, 2 gram eiwit, 7 gram koolhydraten, 2 gram vet, waarvan verzadigd 0,3 gram en 1 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Ingrediënten voor de bodem
4 sneden (volkoren)brood
1-1,5 el olijfolie
Kruiden naar keuze: ik gebruikte Italiaanse kruiden en kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de sneden brood in blokjes en doe deze in een kom.
Schenk in een kommetje de olijfolie en voeg de kruiden hier aan toe. (Wil je net als mij meerdere smaken maken? Verdeel de olie en kruiden dus over aparte schaaltjes).
Voeg de olie toe aan de kom met broodblokjes en hussel het geheel met je handen goed door.
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Verdeel de broodblokjes hier overheen.
Bak de broodblokjes totdat deze krokant en droog zijn (circa 10 minuten).
Laat de blokjes afkoelen. In een luchtdicht bakje kan je blokjes zeker een week bewaren!
Tip:
Ook heerlijk met andere kruiden, wat dacht je van koekkruiden, of gewoon alleen wat knoflook?
Komentáře