Oke, ik geef toe dat het misschien wat gek klinkt. Ik had er zelf ook niet zo snel aan gedacht. Maar een probeersel is niet voor niets een probeersel. En ik verzeker je dat dit probeersel er een voor herhaling is! Recept voor 4 personen.
Voedingswaarde per persoon: 86 kcal, 3 gram eiwit, 6 gram koolhydraten, 4 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram en 4 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
1-1.5 el olijfolie (ik had olijfolie met basilicum)
2/3 courgette
400 gram snijbonen
800 ml water
1 groentebouillonblokje minder zout
Bereidingswijze
Hak de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in een soeppan.
Snijd de courgette in blokjes en voeg toe in de soeppan. Bak voor een paar minuten mee. Snijd de zijkanten van de snijbonen af en maak deze wat kleiner. Je hoeft ze natuurlijk niet zo dun te snijden als je gewend bent bij snijboontjes. (Tip, je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de voorgesneden snijbonen).
Voeg de snijbonen toe in de soeppan, samen met het water en het groentebouillonblokje. Laat koken voor circa 15 minuten. Pureer alles met een blender/ staafmixer en maak eventueel op smaak met wat peper.
Comentários