Deze tomatensaus is heerlijk voor op de pizza of voor op de courgette pizza voor bij de borrel ;). Doordat je hem zelf maakt, kan je hem ook precies op smaak maken zoals je zelf wilt. Tevens bevat het geen zout en toegevoegd suiker. Perfectio? Recept voor circa 200 ml.
Voedingswaarde per 200 ml: 245 kcal, 4.9 gram eiwitten, 21.9 gram koolhydraten, 12.7 gram vetten, waarvan verzadigd 2.1 gram en 9.7 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Ingrediënten
1 sjalot
1 knoflookteentje
1 el olijfolie
500 gram tomaten
Optioneel: kruiden naar keuze, ik had gebruik gemaakt van Euroma Italiaanse kruiden.
Bereidingswijze
Snijd de sjalot en knoflook fijn.
Doe in de pan de olijfolie en fruit de sjalot en knoflook. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en doe deze bij de sjalot en knoflook in de pan. Laat het geheel pruttelen voor circa 15 minuten op laag vuur. Voeg evt. nog de kruiden toe.
Blender het geheel door elkaar.
Tip:
Circa 3 dagen te bewaren in de koelkast en tot wel 3 maanden in de vriezer. Ik heb altijd een klein potje in de vriezer op voorraad, voor als ik een gezondere, lekkere pizza wil gaan maken!
Comments