Kapsalon, een begrip die iedereen wel kent, toch? Maar wat nou als je vegetarisch bent? Of dat je je kapsalon simpelweg gewoon wat gezonder wilt maken? Check this out!!
Recept voor 1 persoon.
Voedingswaarde per portie: 377 kcal, 25 gram eiwit, 30 gram koolhydraten, 16 gram vet, waarvan verzadigd 4.5 gram en 8 gram vezels.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten
125 gram (vastkokende) aardappelen
75 gram vegetarische shoarmareepjes
1/2 el olijfolie
Shoarmakruiden
1/4 komkommer
1/2 tomaat
1/3 (punt)paprika
25 gram fijn gesneden ijsbergsla
25 gram belegen 30+ kaas
25 ml knoflooksaus
Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in dunne reepjes. Bak de aardappelen in 1/2 el olijfolie op middelhoog vuur voor circa 15 minuten. Breng evt. op smaak met wat zout (dit hoeft niet! Door de rest van het recept zit er al veel smaak aan het geheel). Bak de vegetarische shoarma zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd ondertussen de komkommer, tomaat, (punt)paprika en ijsbergsla fijn.
Schep de patat in een aluminiumbakje of in een ovenschaal en schep hier de shoarmareepjes bovenop. Strooit de kaas over het geheel en zet voor circa 5 minuten in de oven (totdat de kaas gesmolten is). Bereid ondertussen de knoflooksaus volgens recept.
Doe de groenten er bovenop en besprenkel met wat knoflooksaus.
Tip:
Ook lekker met zoete aardappel! Dit bevat nagenoeg hetzelfde aan kcal, maar bevat weer andere micronutriënten.
Niet vegetarisch? Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van kipshoarma.
Comentarios