Deze frisse vijgentaart wil je niet missen bij de paasbrunch! En.. wil je jouw stukje nog net iets minder laten bevatten? Schuif die paasei op een ander stukje ;). Wist je dat 1 paasei al snel 40 kcal bevat? Eet je er niet aan af, toch?
Recept voor 12 stukken.
Voedingswaarde per portie: 193 kcal, 10 gram eiwit, 26 gram koolhydraten, 5 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram en 3 gram vezels
Let op: berekende voedingswaarden is zonder paaseitjes.
Bereidingstijd: circa 2,5 uur
Ingrediënten voor de bodem
150 gram havermout
150 gram volkorenmeel
100 gram dadels
2 eieren
1 Ehrmann/ Melkunie high protein pudding
60 gram halvarine (ongezouten)
35 gram pure chocolade (>80% cacao)
Ingrediënten voor de vulling
500 ml Griekse yoghurt 0% vet
5 gelatine blaadjes
1,5 el ahornsiroop
3 verse vijgen
Optioneel: (pure)paaseitjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de havermout, volkorenmeel, dadels, ei, protein pudding en de halvarine in een kom. Is het te droog? Doe er dan wat water bij. Is het te nat? Doe er dan wat meel bij.
Hak de chocolade grof en meng door het beslag. Vorm bolletjes van het deeg en druk plat op een met bakpapier bekleed rooster. Bak voor circa 15-20 minuten.
Week de gelatine blaadjes in lauw water voor circa 5 minuten. Los deze vervolgens op in een klein beetje water op laag vuur. Meng de yoghurt, gelatine en ahornsiroop door elkaar en verdeel het yoghurt mengsel over de bodem.
Laat het geheel ongeveer twee uur opstijven in de koelkast en verdeel dan de vijgen in plakjes over de taart. Serveer evt. met een paasei erop.
Tip:
Je kunt ook gebruiken maken de high protein pudding chocoladesmaak i.p.v. caramel. Wil je dit product niet gebruiken? 2 el agave siroop kan ook (maar dan bevat de taart wel meer koolhydraten en minder eiwitten).
Ook lekker met noten door het beslag i.p.v. chocolade. Wat dacht je van walnoten?
Comments