Voeding rondom de zwangerschap

De zwangerschap is natuurlijk iets moois en hier wilt u zoveel mogelijk van kunnen genieten. Echter is het wel belangrijk dat de voeding tijdens de zwangerschap (en tijdens de borstvoeding) optimaal is. Het lichaam maakt vele veranderingen door. Tijdens de zwangerschap is de behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, vitamines en mineralen verhoogd. Tevens kunnen bepaalde producten beter beperkt of vermeden worden gedurende de zwangerschap.  

Helaas kent de zwangerschap ook minderen kanten. Zo is misselijkheid een bekende klacht bij de zwangerschap. In sommige gevallen geldt hierbij zelfs dat er overmatig gebraakt wordt, waardoor er onvoldoende voedingsstoffen en vocht binnengehouden wordt. Dit kan leiden tot gewichtsverlies, uitdroging en deficiënties. Dit wordt ook wel hyperemesis gravidarum genoemd.  

Ik kan u helpen deze klachten zoveel mogelijk te beperken. Tevens is het belangrijk om de voedingstoestand juist in kaart te brengen. Wanneer ik uw voedingstoestand in kaart gebracht heb, kan ik u helpen bij het handhaven/verbeteren van de voedingstoestand. Indien mogelijk kan ik aanvullende medische voeding en supplementen voorschrijven.